Læsetid: 4 min.
PortrætserieFrivillighistorier

Drømmer du om at gøre en forskel? Og er du nysgerrig efter at høre mere om, hvordan det er at bo og arbejde frivilligt på et hospitalsskib ved Afrikas kyster?

 

Ombord hjælper et væld af forskellige funktioner  – fra tekniske eksperter til sundhedsfagligt personale og mange andre nødvendige roller – os med at bringe essentiel medicinsk hjælp til dem, der har mest brug for det.

 

Bliv en del af vores community, og find ud af, hvordan du kan være med til at bidrage med noget værdifuldt. 

 

Skriv dig op i dag og tag det første skridt mod dit næste store eventyr!

Bliv en del af vores frivillige crew og oplev livet ombord på vores hospitalsskibe!
Tilmeld dig nu og modtag inspirerende fortællinger fra vores danske frivillige og få eksklusive invitationer til events, hvor du kan høre mere om, hvordan du kan blive en del af det meningsfulde eventyr.

    Ved at klikke giver du samtykke til, at Mercy Ships må opbevare og behandle dine personlige oplysninger. For mere information, se venligst vores Privatlivspolitik.

    Tak for din tilmelding og velkommen ombord! Du modtager inden længe en velkomstmail (bemærk, at denne kan være havnet i din spammappe).


    Mercy Ships er en velgørende organisation, der via hospitalsskibe leverer gratis kirurgi til nogle af verdens fattigste områder og bidrager til at opbygge sundhedskapacitet i lavindkomstlande. Ombord arbejder frivillige ildsjæle fra hele verden – herunder Danmark – i et hav af forskellige roller.

    Frivilligt arbejde hos Mercy Ships gør en forskel:

    0 +
    kirurgiske indgreb per feltmission
    0
    kirurgiske specialer
    0 +
    lokale fagfolk trænes og videreuddannes inden for deres specialer hvert år

    Drømmer du om et meningsfuldt frivilligt arbejde i udlandet?

    Lige nu har vi akut behov for frivillige – ikke mindst inden for det tekniske område, såsom elektrikere, maskinmestre, VVS’ere og meget andet.  

    På vores hospitalsskibe er der dog et bredt spektrum af andre vigtige funktioner, for eksempel inden for det medicinske område. Omtrent halvdelen af alle stillinger ombord er inden for medicinske fag såsom generel kirurgi, ortopædi, rekonstruktiv plastikkirurgi, gynækologi, maxillofacial kirurgi og tandpleje.

    Derudover arbejder baristaer, rengøringspersonale, skolelærere, frisører – og meget andet – ombord. Hver enkelt bidrager væsentligt til vores mission.

     Vi har brug for dig!

    Kirurgiske indgreb redder liv.

    Fem milliarder mennesker på verdensplan har ikke adgang eller råd til sikre operationer. Børn, unge og voksne lider og dør hver dag af sygdomme, der kan behandles. Ikke mindst i Afrika syd for Sahara, hvor manglen på læger er markant. For at ændre på denne nedslående statistik lægger Mercy Ships’ to hospitalsskibe til kajs i afrikanske lande og tilbyder operation, pleje og uddannelse i samarbejde med værtsnationerne.

    Målet for Mercy Ships som velgørende organisation er at blive overflødig. Samtidig med, at vi udfører kirurgiske operationer ombord på vores hospitalsskibe, uddanner vi lokale kirurger og sygeplejersker, så de fortsat kan hjælpe dem, der har behov, når vi sejler videre til næste land. Det er gennem længerevarende samarbejder, lægeuddannelse og opgradering af hospitaler og klinikker, at vi skaber betingelser for en bæredygtig udvikling i Afrika. 

    Vores ene hospitalsskib er den tidligere danske storebæltsfærge Dronning Ingrid, som nu er ombygget til hospitalsskibet Africa Mercy, det andet er det nybyggede skib, Global Mercy.

    Sammen forvandler vi liv!
    Fattigdomsraten

    56,8% af befolkningen i Sierra Leone lever under fattigdomsgrænsen for 2 dollars om dagen

    Befolkningstal i Sierra Leone

    8,4 millioner

    Læger, sygeplejersker og jordemødre

    1,4 pr. 10.000 indbyggere i landet

    Hvem er den velgørende organisation Mercy Ships?

    Mercy Ships blev grundlagt i 1978 og er en global velgørende organisation baseret på kristne værdier, der anvender hospitalsskibe og rekrutterer frivillige fagfolk til at tilbyde gratis specialiserede kirurgiske behandlinger og medicinske uddannelses- og træningsforløb for at styrke lokale sundhedssystemer i værtslandene, primært i Vestafrika.

    Africa Mercy
    Den tidligere danske storebæltsfærge "Dronning Ingrid"
    Global Mercy
    Verdens største civile hospitalsskib

    Hvorfor hospitalsskibe?

    50 % af verdens befolkning bor tæt på en kyst, og derfor er vores flydende hospitaler den bedste måde at nå og behandle mennesker i nød på.

    Hvor stor er Africa Mercy?

    Africa Mercy – den tidligere storebæltsfærge “Dronning Ingrid” – har et hospitalsareal på 1200 kvadratmeter. Hospitalsskibet er udstyret med 5 operationsstuer og 80 senge til patienterne. Skibet kan have op til 450 frivillige besætningsmedlemmer ombord.

    Hvor stor er Global Mercy ?

    Global Mercy er verdens største civile hospitalskib. Skibet blev bygget som det første flydende hospital for den velgørende organisation Mercy Ships. Skibet har 6 operationsstuer og 199 senge, og kan rumme op til 950 personer, herunder 640 frivillige besætningsmedlemmer.

    Sammen kan vi gøre en forskel!

    "Jeg vil af hele mit hjerte rose Mercy Ships for at skabe varig positiv forandring i en verden fyldt med elendighed. Mercy Ships er tro mod sin vision om at bringe håb og helbredelse til det afrikanske kontinent. […] Jeg beundrer Mercy Ships' vision og mission og opfordrer alle til - sammen med mig - at støtte op om deres ærefulde arbejde for at gøre verden til et bedre sted."