Søg
Close this search box.
Læsetid: 4 min.

Vores arbejde redder
liv - se hvad vi gør

Mercy Ships' velgørende arbejde

5 milliarder mennesker på verdensplan har ikke adgang til livsvigtig kirurgi. Mercy Ships arbejder for at ændre den nedslående statistik gennem velgørende arbejde med operationer og uddannelser på hospitalsskibe.

Hvert år tilbyder Mercy Ships flere end 2.000 gratis kirurgiske indgreb og 8.000 gratis tandbehandlinger til mennesker i udviklingslande, som ikke ellers har råd eller adgang hertil. Mercy Ships samarbejder desuden med værtsnationerne i Afrika for at hjælpe med at udvikle sundhedssystemer gennem uddannelse af sundhedspersonale og infrastrukturelle projekter.  Siden 1990 har Mercy Ships primært været til stede på det afrikanske kontinent. Ved hjælp af verdens største civile hospitalsskibe, Africa Mercy og Global Mercy, tilbyder Mercy Ships støtte til udviklingslande, der stræber efter at gøre sundhedspleje tilgængelig for alle. 

Udfordringen er enorm

Forestil dig følgende: Du har brug for at blive opereret, men den nærmeste kirurg er fem dage væk. Og hvis du kommer dertil uden penge, er der ingen, der kan hjælpe dig. Sådan ser situationen ud for et stort flertal af verdens befolkning, hvis de har behov for en operation. Disse mennesker bor milevidt fra det nærmeste hospital og mangler de økonomiske midler for at få den behandling, de har brug for. Ifølge en nylig undersøgelse har hele 5 milliarder mennesker ikke tilstrækkelig adgang til livsvigtig kirurgi.

Det betyder, at børn og voksne hver dag dør og lider af sygdomme, som kunne have været behandlet.

Mercy Ships samarbejder med regeringer og WHO (World Health Organisation) for at komme denne enorme udfordring til livs.


Mercy Ships' løsning: Hospitalsskibe

Et skib er den mest effektive platform til at levere højteknologiske og moderne hospitalstjenester til områder, hvor adgang til rent vand, elektricitet og medicinske faciliteter er begrænset eller ikke-eksisterende. Hertil kommer, at over halvdelen af verdens befolkning bor i nærheden af en kyst. Fra vores hospitalsskibe har vi dermed mulighed for at nå et stort antal mennesker med vores gratis hospitalsydelser. Vores skibe er førsteklasses hospitaler med et kontrolleret, sikkert og rent miljø for patienter og frivillige.Africa Mercy & Global Mercy side by side

Akutte behov, varige effekter

Mercy Ships’ strategi for at forbedre sundhedsvæsenet i de lande, vi samarbejder med, er baseret på to principper:

Vi imødekommer de direkte og umiddelbare behov for lægehjælp og kirurgi til mennesker, der ellers står uden adgang hertil. Vi tilbyder operationer til mennesker uden skelen til køn, race, etnicitet, nationalitet og religion, fordi alle mennesker har værdi og fortjener lægehjælp.

Vi samarbejder desuden med værtsnationerne om at forbedre sundhedssystemerne. Vi tilbyder mentor- og træningsmuligheder til sundhedsprofessionelle. Alle operationer ombord på vores skibe er struktureret med vidensdeling for øje. Det betyder, at vi ved hver eneste operation også træner og uddanner lokalt sundhedspersonale og dermed giver vigtig viden videre. Derudover afholder vi kurser i sikker kirurgi på land.

Free surgery

Senegal

The Gambia

Guinea-Bissau

Guinea

Sierra Leone

Liberia

Ivory Coast

Ghana

Togo

Benin

Niger

Cameroon

Congo

DRC

Uganda

South Africa

Madagascar

Lande i Afrika

Siden 1990 har Mercy Ships samarbejdet med nationer i Afrika. Dette har ført til varige partnerskaber og forbedringer igennem over 30 år. Mercy Ships har leveret og leverer fortsat direkte medicinske tjenester, medicinsk kapacitetsopbygning og udvikling af sundhedssystemer.

Mercy Ships har besøgt over 55 nationer siden sin grundlæggelse i 1978. Herunder:
Senegal
Guinea
Benin
Cameroon
Madagaskar

 

Verdens største civile hospitalsskibe

Vores arbejde i Afrika

Mercy Ships øger adgangen til sundhedspleje rundt om i verden. I samarbejde med kvalificerede lokale og internationale partnere tilbyder Mercy Ships’ programmer global støtte til udviklingslande, der stræber efter at gøre sundhedspleje tilgængelig for alle.

ms-icon-mar-cercle_Ship_Heading

Vores medicinske specialer

Maxillofacial kirurgi

Børn og voksne med for eksempel læbe-ganespalter og øre-næse-halssygdomme kan få nyt liv efter en operation hos Mercy Ships.

Rekonstruktiv plastikkirurgi

Mercy Ships opererer og behandler patienter med invaliderende skader efter for eksempel brandulykker. Mange af disse patienter er små børn.

Ortopædi

Mercy Ships hjælper børn med forskellige former for misdannelser, såsom klumpfod og hjulben, med at kunne bevæge sig normalt og dermed at kunne lege og gå i skole som andre

Fødselsskader

Kvinder, der har oplevet traumatiske fødsler og fået fødselsskader, kan få nyt liv gennem operationer og vejledning.

Generel kirurgi

Gennem brokoperationer og anden generel kirurgi bidrager Mercy Ships med at forvandle livssituationen for mennesker, der igen kan få mulighed for at forsørge deres familier.

Øjenkirurgi

Blindhed og grå stær er et stort problem i Afrika. Mercy Ships har specialiseret sig i at behandle dette, og en 10 minutters operation kan bringe nyt liv.

Tandbehandlinger

Mercy Ships har et specialiseret tandprogram. Vi både behandler og forebygger.

Lindrende pleje

Nogle patienter kan vi ikke redde. Her yder vi støtte, hjælp og uddannelse til patienten og de pårørende.

Vores programmer og kapacitetsopbygning

Følgeordninger

Hver operation ombord på skibene er struktureret med vidensdeling for øje – på den måde giver vi vigtig viden videre til lokalt sundhedspersonale.

Træning og uddannelse

Det er vigtigt for Mercy Ships at vide, at vi gennem kurser og uddannelse har gjort lokalbefolkningens læger og sygeplejersker i stand til at videreføre arbejdet.

Renovation

Vi arbejder tæt sammen med vores værtslande om at renovere hospitaler og klinikker.

Bæredygtigt landbrug

Mange sygdomme kan forebygges ved at spise sund mad. Derfor hjælper Mercy Ships de lokale landmænd i lavindkomstlande med at øge udbyttet og kvaliteten af ​​deres landbrug.

“Jeg har set folk gå ombord med en fysisk sygdom, som har været livstruende og stærkt invaliderende, og jeg har set de selvsamme mennesker gå helbredte fra skibet igen. Dét er livsbekræftende!“

DEL

Gør en forskel!

Gør en forskel