Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedForrige indlæg:
Coronavirus påvirker Mercy Ships arbejde

Coronavirus påvirker Mercy Ships arbejde

Mercy Ships indsats på hospitalsskibet Africa Mercy, der befinder sig i Senegal, justeres for at tage højde for den aktuelle situation med Covid-19/Corona.

Efter WHO har defineret COVID-19 som en pandemi og mange lande har indført restriktioner på rejser, er det blevet stadigt sværere for at kunne opretholde den nødvendige standard i vores arbejde på hospitalsskibet og i vores udviklingsprojekter på land – og samtidig beskytte patienter og besætning mod potentiel spredning af Corona-virus.

Det er Mercy Ships internationale kriseberedskab, der tager sig af den aktuelle situation i tæt samarbejde med myndighederne i Senegal. I overensstemmelse med myndighedernes foranstaltninger er alle aktiviteter på skibet og Mercy Ships andre indsatser i området blevet gennemgået. Det er altafgørende, at besætningen og patienterne er i sikkerhed, og derfor er det vurderet nødvendigt, at aktiviteterne tilpasses den aktuelle situation. Det betyder, at planlagte operationer og behandlinger i en periode må nedjusteres eller aflyses.

Det er med stor beklagelse, at Mercy Ships har taget denne beslutning, men vi er overbevist om at det er nødvendigt af hensyn til alle involveredes sikkerhed og helbred. Behovet for den livsforvandlende lægehjælp er uændret, så vi ser frem til at kunne genoptage det fulde arbejde på hospitalsskibet og på land. Vi justerer planerne for indsatsen på hospitalsskibet i takt med situationen udvikler sig.

Hospitalsskibet er ikke gearet til at yde en aktiv indsats i forhold til behandling af Corona/Covid-19, da det er uden for vores specialer, og vi hverken har det nødvendige udstyr eller isolationsstuer om bord.

Mercy Ships mission er at bringe håb og helbredelse i form af sundhedsydelser til nogle af verdens fattigste. Gennem tre årtier har vi arbejdet for at styrke de lokale sundhedssystemer, og vi har på nærmeste hold oplevet, hvilke konsekvenser det har for mennesker og deres liv, når de lokale sundhedsinstanser ikke fungerer.

I Mercy Ships er vi drevet af de gode resultater, som vi har været med til at skabe gennem direkte behandling af patienter og ved at træne og uddanne lokalt sundhedspersonale. Vi er ivrige efter at uddanne endnu flere lokale fagfolk og hjælpe endnu flere patienter – også i fremtiden.

Ingen danskere ombord

En dansk frivillig er rejst hjem til Danmark fra hospitalsskibet i Senegal tidligere end planlagt. En volontør, som havde planlagt udrejse sidst i marts, følger selvfølgelig myndighedernes rejsevejledning og derfor er opholdet på Africa Mercy udskudt.

På det danske kontor er medarbejdere sendt hjem for at udføre arbejde hjemmefra, en række foredrag er aflyst ligesom den årlige generalforsamling, der efter vedtægterne normalt skal afholdes i april måned, udskydes.

Tak for din fortsatte opbakning og støtte til Mercy Ships – også i denne svære situation.