Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Hvad gør vi?

Mercy Ships tilbyder gratis operationer og sundhedsydelser fordi alle syge fortjener lægehjælp.

Mercy Ships bringer livsforvandlende lægebehandling, hjælp, samfundsudvikling og bæredygtige forandringer til lande som ikke selv kan klare denne opgave. Landene vi besøger er blandt de fattigste i verden, og koncentreret i Vest Afrika.

Ved at drive et hospitalsskib bemandet med frivillige og ved at betjene områder med enorme udækkede behov, arbejder Mercy Ships på at udvide den sundhedsbehandlende kapaciteten i værtslandet.

Mercy Ships behandler gratis uden hensyn til race, køn eller religion og sideløbende med at operere, trænes og uddannes lokale kirurger, sygeplejersker og andet sundheds personale. Således kan landet efterfølgende bedre imødekomme egne behov. Africa Mercy er typisk i et land i 10 måneder, og i denne periode opererer og behandler vi tusindvis af medmennesker, som atter får håb og mulighed for en fremtid for sig selv, deres familie og ikke mindst for deres land.

  • Gå til:
  • Sundhedsydelser
  • Uddannelse
  • Infrastruktur
  • Mobilisering af ressourcer
  • Målsætning
  • Toppen

Mercy Ships tilbyder gratis sundhedsydelser, håb og muligheder

Vi arbejder i Afrika i lande med enorme behov direkte i modtagerens område

Vi foretager årligt mellem 5.000 og 10.000 større operationer ombord.
Der er ofte tale om komplicerede indgreb, som behandles af nogle af verdens dygtigste læger og syge-plejersker.
Vi arbejder efter metoder, som kan reproduceres lokalt.

Når vi ankommer til et nyt land, etableres i land en mobil tandlægeklinik med 6 til 8 stole.
Vi behandler mellem 10.000 og 20.000 patienter. Vi underviser også patienterne i mundhygiejne.

Læs om sundhedsydelserne

Mercy Ships uddanner og træner

En anden af Mercy Ships kerneydelse er uddannelse og træning af lokale læger og sygeplejersker. Programmerne er i stærk vækst. Uddannelserne foregår både på Africa Mercy samt i nærområdet, f.eks. på det lokale hospital. Vi arbejder efter FN´s standarder, og sørger for at uddannelse er reproducerbare til lokale forhold.

Da sund kost er en forudsætning for et sundt liv, uddanner vi hvert år 25 – 50 lokale landbrugsprofessionelle. Kursisterne skal selv undervise andre landmænd i bæredygtigt landbrug.

Læs mere om uddannelse og træning

Mercy Ships forbedrer infrastrukturen

Når Africa Mercy ankommer til et nyt land, har vi forinden foretaget omfattende renovering af dele af det lokale hospital – sammen med myndighederne. Under opholdet benytter vi lokaliteten. Når vi forlader landet, overgives det til de lokale myndigheder. Undervejs trænes lokale byggerådgivere og håndværkere

Mercy Ships og lokale myndigheder gennemfører infrastrukturelle projekter. Det kan f.eks. være at bygge en forsøgsgård, etablerer vandforsyning i et lokalområde eller etablere en klinik, som efterfølgende overdrages lokalt eller drives af en anden NGO.

Læs mere om infrastruktur

Mercy Ships mobiliserer ressourcer - menneskelige og økonomiske

Vi fortæller om Mercy Ships

En vigtig del af vores arbejde, er at fortælle om vores vision, og ikke mindst om de medmennesker vi sammen kan hjælpe til en bedre tilværelse

Vi vil give gratis ydelser

Støtte til Mercy Ships arbejde bidrager blandt andet til gratis sundhedsydelser, udstyr, medicin, uddannelse og træning til nogle af verdens fattigste. Herudover til drift af skibet Africa Mercy.

Vi rekrutterer frivillige

Vi rekrutterer frivillige til arbejdet på hospitalsskibet Africa Mercy. De frivillige får ingen løn, og betaler selv for rejse og ophold. Stort set alle frivillige er specialister på deres område.

Vores samarbejdspartnere

En vigtig del af vores arbejde, er at knytte virksomheder, fonde og andre institutioner til Mercy Ships, for at skaffe midler og produkter til arbejdet. Desuden samarbejder vi med andre organisationer (NGO'ere).

Mercy Ships målsætning er at være rollemodel

Når vi underviser og træner, er det altid med respekt for kulturelle forskelle. Vi bruger metoder, som kan anvendes lokalt. Det er vigtigt for Mercy Ships at være en god rollemodel i praksis. Det kommer positivt tilbage.