Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Uddannelse og træning

Uddannelse og træning

Uddannelse og træning af lokale sundheds- og øvrige fagprofessionelle står højt på listen over de aktiviteter, Mercy Ships tilbyder et modtagerland

Uddannelse, træning og kompetenceudvikling

I de udviklingslande Mercy Ships arbejder i, er mulighederne for løbende uddannelse og træning af fagprofessionelle yderst begrænsede. Al uddannelse og træning foregår i henhold til UN / WHO´s anbefalinger og Mercy Ships arbejder altid sammen med landets regering om at understøtte uddannelse og træning.

Uddannelse er overvejende indenfor tre hovedområder:

  • Sundhed
  • Bæredygtigt landbrug
  • Administration, ledelse og teknik

Sundhed

Et af hovedområderne er sikker kirurgi, og netop uddannelse og træning i dette fagområde, medvirker til at langt flere operationer udført på lokale hospitaler/klinikker, forløber mere sikkert for patienterne. Områder som er indarbejdede rutiner i vores del af verden, er ofte ikke trænet i de lande vi arbejder i, og medvirker til mange ulykkelige situationer. Denne uddannelse og træning af lokale sundheds professionelle, minimerer risikoen for dødsfald eller invaliderende uheld under en operation.

Mercy Ships tilbyder modtagerlandet en lang række uddannelses- og træningsprogrammer, også særligt rettet mod lokale instruktører og undervisere.

Mercy Ships uddanner årligt flere tusinde personer i basal hygiejne, førstehjælp og sundhedspleje.

Bæredygtigt landbrug

Da et godt helbred blandt andet hænger sammen med en sund kost, er det naturligt for Mercy Ships at medvirke til at modtagerlandet får større fokus på dette område.

I samarbejde med landets landbrugsministerium tilbyder Mercy Ships derfor uddannelse og træning af lokale instruktører – typisk agronomer. Gennem et 10 måneders forløb uddannes ca. 30 instruktører, som efterfølgende får ansvaret for landets uddannelse i bæredygtigt landbrug.

Administration, ledelse og teknik

I samarbejde med regeringen hjælper Mercy Ships med til at uddanne og træne ledere og fagpersoner i administration og ledelse, for at opnå bedre processer og højere effektivitet, og dermed udnytte landets sparsomme ressourcer bedre.

Mercy Ships afholder også jævnligt kurser for fagpersoner indenfor medico-teknik, således at udstyr kan vedligeholdes optimalt. Det er blandt andet med til at sikre patienterne under en operation.

I forbindelse med opbygning af infrastruktur (bygninger, lokaler, klinikker mv.) trænes og uddannes lokale ingeniører, arkitekter, teknikere og håndværkere løbende.