Søg
Close this search box.
Læsetid: 2 min.

Madagaskar

Mercy Ships har besøgt landet flere gange - og vender tilbage i 2024 med Africa Mercy. Et vigtigt fokusområde har været at hjælpe kvinder med invaliderende fødselsskader.

Hovedstad

Antananarivo

Areal

587.295 km² 

Fattigdom

75% af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen på 2$ per dag 

FNs udviklingsindex

Rangering: 173 ud af 191

Befolkningstal

29.178.075

Læger per million indbyggere

180

Sprog

Malagassisk, fransk og comorisk

Africa map-madagascar

Africa Mercy besøgte sidst Madagaskar i 2016, hvor programmet STØRST med Peter Ingemann blev optaget

Africa Mercy vendte tilbage til havnen i Toamasina i august 2015. Dette var organisationens tredje besøg til denne smukke ø-nation siden 1996. I løbet af den 10-måneders felttjeneste tilbød Mercy Ships direkte medicinske tjenester og medicinsk kapacitetsopbygning, såsom træning og renoveringer.

Et specifikt fokus for Mercy Ships har været at hjælpe kvinder i landet med efterfødselsskader. Forundersøgelserne fandt nemlig ud af, at kvinder med efter fødselsskader (obstetrisk fistel) ofte trak sig tilbage fra samfundet på grund af tilstanden. Fordi det barske terræn gjorde Madagaskar dyr at rejse i, var det vanskeligt at finde disse kvinder, der havde brug for hjælp. Denne situation udløste en ændring, der blev implementeret i alle Mercy Ships’ felttjenester. Nu går de frivillige ud i landdistrikterne for at søge patienter. Derudover er der dannet partnerskaber med andre organisationer, som blandt andet MAF, for at hjælpe med at finansiere rejser, når det er nødvendigt.

I 2021 samarbejdede Mercy Ships med Madagaskar endnu en gang for at støtte landets respons mod Covid-19-pandemien gennem donationer til værnemidler. Desuden samarbejdede vi med lokale nonprofitorganisationer for at støtte flere igangværende humanitære projekter.

Peter Ingemann besøgte Africa Mercy i 2016 mens skibet lå til kaj i Madagaskar, hvor programmet STØRST blev optaget.

Peter Ingemann dybt imponeret

Efter besøget ombord på Africa Mercy i Madagaskar fortæller Peter Ingemann:

“Besøget på hospitalsskibet har været den største oplevelse for mig nogensinde – både personligt og professionelt! Jeg er virkelig imponeret over det meget høje faglige niveau på hospitalsskibet og ikke mindst den empati og medmenneskelighed, som alle de frivillige udviser,” fortæller Peter Ingemann. “Min stemme knækker nemt, når jeg fortæller om Mercy Ships. Det er så imponerende at det skib kan fungere alene på basis af økonomisk støtte fra private og folk, der ofrer deres tid og stiller deres faglige kunnen til rådighed i måneder eller år,” siger Peter og tilføjer: “Mødet med chefkirurg, Gary Parker, der har arbejdet frivillig i næsten 30 år, er en hel historie for sig selv”. Kirurgen er én blandt de mange, som Peter mødte under optagelserne til STØRST.

Læs mere om Peter Ingemanns oplevelser med Mercy Ships her.

Vær med til at forvandle liv

Få en oplevelse for livet