Søg
Close this search box.
Læsetid: 3 min.

Mercy Ships Danmark og Bykirken Odense slår dørene op: Velkommen til de 'globale landsbyers' forunderlige verden

Lørdag den 29. juni 2024, 09:30-13:00 – Bykirken, Østergade 57-59, 5000 Odense

Kom og hør om livet til søs langs Afrikas kyst, om det enestående fællesskab ombord på hospitalsskibene og den livsforandrende forskel, du kan være med til at gøre for nogle af verdens allermindst privilegerede mennesker, når Mercy Ships Danmark præsenterer deres inspirerende arbejde i skønne rammer hos Bykirken i Odense. Arrangementet er gratis og alle er velkomne. 

Den 29. juni kan alle interesserede samles om god mad, kaffe og hjertevarme historier om håb og helbredelse, når Bykirken i Odense og Mercy Ships Danmark åbner dørene for en inspirerende morgen og eftermiddag i hospitalsskibenes tegn. 

Ligesom vores stolte danske historie med hospitalsskibet Jutlandia har det ene af organisationens to skibe danske rødder. Africa Mercy, som skibet nu hedder, sejlede tidligere som Storebæltsfærgen “Dronning Ingrid”, før hun blev købt af Mercy Ships og ombygget til det hospitalsskib, som siden 2007 har reddet og forvandlet tusindvis af liv. 

Til arrangementet deler Mercy Ships Danmarks generalsekretær Vibeke Hauge Førrisdahl inspirerende historier om mennesker, der efter årelang søgen efter kirurgisk hjælp har fået nyt håb og nye chancer i livet ombord på skibene. 

Og så vil du høre mere om verdens største flåde af civile hospitalsskibe, der kaldes alt fra “kærlighedsskibene” til “de globale landsbyer”, og som betjenes af frivillige fra hele verden, der arbejder i forskellige funktioner og giver kirurgisk hjælp til nogle af verdens fattigste mennesker. 

Jeppe Sandager fra Novo Nordisk Foundation kommer og holder et oplæg om sundhedsproblematikker i Afrika syd for Sahara, hvor Mercy Ships arbejder. Derefter fortæller Mercy Ships Danmarks rekrutteringsmanager, Gabriela Færch, hvordan man kan blive frivillig på hospitalsskibene. Der vil også være mulighed for at høre oplæg fra tidligere udsendte frivillige og mingle med hinanden og med nogle af Mercy Ships Danmarks ansatte og frivillige i kaffepauserne.

Og så kan du få svar på dine spørgsmål – for eksempel om organisationens værdier, arbejde og hjertesager, livet ombord eller hvordan du selv kan komme ud på skibene som frivillig. 

Vi glæder os til at se dig.

Tilmelding til rekrutteringsmanager Gabriela Færch senest den 23. juni på gabriela.faerch@mercyships.org eller via dette link.

TIDSPUNKT

 

PROGRAM

 09:30-10:00

Morgenmad og velkomst ved generalsekretær hos Mercy Ships Danmark Vibeke Hauge Førrisdahl og pastor emeritus ved Bykirken, Poul Kirk. Fællessang.

10:00 – 10:20

Jeppe Sandager fra Novo Nordisk Foundation om tendenser i Afrika, Q&A  

10:20 – 11:00

Oplæg ved Vibeke Hauge Førrisdahl om Mercy Ships’ arbejde.

 

 

Kaffepause

11:15 – 11:40

Oplæg ved rekrutteringsmanager Gabriela Færch: Hvordan bliver du frivillig med Mercy Ships?

11:40 – 12:00

Historie fra felten:
Oplæg ved tandplejer og tidligere udsendt frivillig, Gitte Kliver

 

Spørgsmål

12:00-13:00

Tak for i dag!
 Frokost og netværk

 

Download flyer om begivenheden her.

Læs også