Søg
Close this search box.
Læsetid: 3 min.

Vellykket og velbesøgt generalforsamling i april 2024 med fejring af dansk opbakning


Topmodernisering af den tidligere storebæltsfærge, i dag
hospitalsskibet Africa Mercy, den første fulde feltmission for Global Mercy, samarbejde med otte afrikanske lande og et fantastisk resultat herhjemme i Danmark! 2023 har været et stort år for Mercy Ships og Mercy Ships Danmark – og det bar årets generalforsamling præg af.
 

I de smukke lokaler hos Mercy Ships Danmarks partner Gorrisen Federspiel samlede rekordmange medlemmer og venner af organisationen sig den 25. april til årets generalforsamling. 

Aftenen blev indledt med fællessang og velkomst af generalsekretær Vibeke Hauge Førrisdahl og forperson for bestyrelsen, Randi Mondorf. Derpå stødte to udsendte frivillige på hospitalsskibene Africa Mercy og Global Mercy til online og fortalte om livet ombord på skibene.  

Det var blandt andet maskinchef Viggo Bostrup, som fortalte, hvad der har drevet ham til at yde en frivillig indsats med Mercy Ships hele 13 gange: “Den hjælp, Mercy Ships yder, er så håndgribelig, og man kan se forvandlingen i hver patients øjne som et håb, der tændes. Dét har man lyst til at være en del af!” 

Et år med vind i sejlene  

2023 var et stort år for Mercy Ships og organisationens nu to skibe. Den tidligere Storebæltsfærge, “Dronning Ingrid”, der i dag er ombygget til hospitalsskibet Africa Mercy, blev topmoderniseret i Durban, Sydafrika, så skibet kunne få forlænget sin funktionstid og fortsat være i frontlinjen inden for global lægehjælp. Mange private bidragsydere, foreninger og fonde herhjemme har været med til at gøre moderniseringen mulig.  

Året var også stort for Mercy Ships’ andet og nyeste skib, Global Mercy, som var på sin første fulde feltmission nogensinde. I samarbejde med værtsnationerne tilbød Global Mercy hjælp til mennesker i Senegal, Gambia og Sierra Leone. I alt samarbejdede Mercy Ships i 2023 med otte afrikanske nationer om at bringe livsvigtig lægehjælp til befolkningerne gennem uddannelse og operationer. 

Mercy Ships Danmark udvidede i 2023 staben med nye medarbejdere, der skal være med til at løfte indsatsen med at bringe håb og helbredelse i Afrika. 7505 nye bidragsydere og 77 medlemmer kom til, så hjælpen kan række længere, og desuden lancerede foreningen en ny hjemmeside, der sikrer en mere brugervenlig oplevelse og bedre online rejser for de besøgende. 

Under generalforsamlingens kaffe- og kagepause var det muligt at møde foreningens ansatte og bestyrelsesmedlemmer og stille spørgsmål til arbejdet og organisationen. Herefter blev der blandt andet vedtaget nye medlemstyper for foreningen.  

Aftenen blev afsluttet med et spændende oplæg af tidligere udsendt frivillig, sygeplejersken Hannah Olsen – og varme hveder, som gæsterne kunne få med sig hjem til Store Bededag næste dag. 

Årets resultat 
I 2023 blev det økonomisk muligt for foreningen at fortsætte sin vækst, som er en del af dens strategiske mål om at tiltrække flere private donorer samt øge støtten fra fonde og virksomheder. Årets finansielle resultater viser en stigning på 85% i indtægterne sammenlignet med 2022. De samlede indtægter for Mercy Ships Danmark nåede i 2023 op på 13.981.800 kr. Dette markerer et nyt højdepunkt for foreningens indsamlinger. Årets resultat beløb sig til 284.877 kroner. 

Læs hele referatet af generalforsamlingen her [kommer snart]. 
Se årsregnskabet her. 

Lanceringen af det nye skib:
Mercy Ships sejler en spændende tid i møde 
De spændende tider fortsætter for Mercy Ships. Den 8. april 2024 underskrev Mercy Ships, MSC Group og MSC Foundation en aftale om at bygge et nyt hospitalsskib til Mercy Ships. Dette blev til generalforsamlingen berettet under eventuelt med en invitation til alle om at hjælpe med at give hjælp til endnu flere mennesker i Afrika, som ellers ikke har råd eller adgang til kirurgi. Det nye skib vil udvide den globale organisationens rækkevidde betragteligt. Læs hele pressemeddelelsen om det nye skib her. 

 

Læs også

Gør en forskel i Afrika