Søg
Close this search box.
Læsetid: 3 min.

Mød de frivillige på Global Mercy: Hannah Olsen

Mød frivillige sygeplejerske Hannah Olsen

Global Mercy er på sin første fulde feltmission, og ombord arbejder også danske frivillige. Til maj rejser danske sygeplejerske Hannah Olsen ud på skibet i Dakar. Mød hende her og hør om hendes forventninger til turen.

Til daglig arbejder Hannah Olsen i pædiatrien på Rigshospitalet.

Men meget snart kommer hverdagen til at se noget anderledes ud for den 36-årige sygeplejerske. Til maj måned rejser Hannah nemlig til Dakar i Senegal, hvor verdens største civile hospitalsskib lige nu er på sin første rejse med normal hospitalscyklus.

Ombord tilbyder et topprofessionelt, frivilligt sundhedspersonale sundhedstræning til lokalbefolkningen samt operationer til børn, unge og voksne. Operationer, der forvandler livet både for patienterne selv – og for deres nærmeste.

For et afrikansk barn kan selv sygdomme, der ellers ville være relativt ukomplicerede at behandle, udvikle sig i en livstruende retning, der hertil belaster barnets familie, som i forvejen lever på et minimalt eksistensgrundlag. Mangel på velfungerende sundhedssystemer kan tvinge mennesker til at leve i isolation, smerte og skam.

Men ombord på Global Mercy veksles netop frustration og smerte til håb og nye chancer. Det er dén virkelighed, som Hannah Olsen bliver en del af, når hun rejser ud som frivillig. På skibet skal hun arbejde som sygeplejerske på den post-kirurgiske sengeafdeling og observere patienter efter deres operationer.

Korte bade, sammenhold og faglige udfordringer

Hannah ser frem til at gøre en forskel for mennesker, som ikke ville kunne få de operationer, de har brug for, hvis ikke Mercy Ships var til stede: “Jeg glæder mig mest til at kunne være med til at gøre en forskel for andre og til være en del af noget større, hvor alle er samlet om samme formål og vision om at bringe hjælp til mennesker, som har brug for det,” siger hun.

Udfordringer regner Hannah også med at møde: “Jeg forventer, at der vil være personlige udfordringer, for eksempel at skulle sove i en kahyt og tage bade på tre minutter. Og så forestiller jeg mig, at det bliver meget intenst at arbejde og bo så tæt med så mange mennesker. Men jeg tror også, at det vil bringe folk tæt sammen følelsesmæssigt, og at den fælles mission vil skabe et stærkt sammenhold.”

Rent professionelt regner Hannah med at få meget ud af opholdet: “Jeg ved, at hospitalsdelen lever op til et højt fagligt niveau, så jeg vil kunne lære en masse. Og så glæder mig også til noget helt andet; nemlig til at holde min fysiske træning ved lige – der er nemlig også træningsfaciliteter ombord på skibet!” fortæller hun.

Unikke oplevelser i et multikulturelt miljø 

Som sygeplejerske har Hannah altid vidst, at hun gerne vil ud i verden og arbejde i områder, som er mindre privilegerede end det, vi kender fra vores vestlige del af verden. Men hun er også eventyrlysten og glæder sig til at stifte bekendtskab med nye kulturer og mennesker:

“Jeg tror, det bliver enormt spændende og unikt at møde så mange mennesker fra hele verden. Drivkraften bag Mercy Ships’ velgørende arbejde er frivillighed, og ombord færdes en bred palet af faggrupper og nationaliteter, som alle selv finansierer deres ophold og arbejder for samme mål. Det tror jeg skaber en helt særlig stemning og dynamik,” fortæller Hannah.

“Jeg kan slet ikke vente med at komme afsted.”

Om Global Mercy:

Global Mercy er det nyeste hospitalsskib fra Mercy Ships, der bestod sin prøvesejlads i august 2021 og siden blev færdigudrustet til hospitalsskib. I år er skibet på sin første fulde feltmission – det vil sige, med patienter – nogensinde. Skibet er enestående af sin art, fordi hun fra begyndelsen er bygget som hospitalsskib. Global Mercy er verdens største civile hospitalsfartøj og er udstyret med topmoderne faciliteter, der giver mulighed for at udføre komplekse operationer og give lægehjælp i verdens fattigste lande. Skibet er udstyret med seks operationssale, en intensivafdeling, laboratorium og røntgenfaciliteter og har kapacitet til at huse over 600 besætningsmedlemmer.

Author picture

Sophie Drejet

SHARE

Læs også

Gør en forskel i Afrika