Søg
Close this search box.
Læsetid: 4 min.

Med kirurgi og
næstekærlighed
redder vi liv

– og giver mennesker helt nye muligheder.

Om Mercy Ships

Mercy Ships ejer og driver verdens største civile hospitalsskibe og bringer håb og helbredelse til nogle af verdens mest udsatte sammen med lokale samarbejdspartnere. Organisationen, der er repræsenteret i 16 lande, er baseret på et kristent værdigrundlag med næstekærlighed som omdrejningspunkt.

Mercy Ships blev grundlagt i 1978 og er en international velgørenhedsorganisation, der er baseret på et kristent værdigrundlag med næstekærlighed som omdrejningspunkt. Med sine to hospitalsskibe tilbyder organisationen gratis lægehjælp til mennesker i lavindkomstlande i Afrika med desperat behov for hjælp. Ud over at udføre tusindvis af livsændrende operationer og behandlinger ombord på hospitalsskibene arbejder Mercy Ships på at forbedre og udvikle sundhedsvæsenet i de besøgte lande på længere sigt. Kompetence og kapacitet opbygges gennem uddannelse af lokalt sundhedspersonale og gennem renovering af hospitaler og plejeklinikker.

Mission: 

Næstekærlighed og livsforvandlende kirurgi

Med udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn med næstekærlighed som omdrejningspunkt tilbyder Mercy Ships gratis livsforvandlende sundhedsydelser til mennesker i nogle af verdens fattigste lande.

Vision

Mercy Ships bruger hospitalsskibe til at hjælpe mennesker med massive behov for sundhedsydelser og til at tjene de værtslande, vi besøger. I Danmark er vores tre hovedopgaver at udbrede kendskabet til Mercy Ships, indsamle penge samt rekruttere frivillige til arbejdet ombord. I 1990 rettede Mercy Ships blikket mod Afrika syd for Sahara, hvor knap 93 procent af befolkningen ikke havde adgang til sikker, økonomisk overkommelig og rettidig lægehjælp og operationer. De fleste af de lande, Mercy Ships arbejder i, er af FN’s Udviklingsindeks rangeret som de mindst udviklede i verden. Behovet er stort! 

Hvad har vi opnået

Siden grundlæggelsen i 1978 er ...

livsforvandlende operationer udført.
0 +
tandbehandlinger udført​. Disse forebygger ofte mindre lidelser i at udvikle sig til alvorlige sygdomme.
0 +
lokale sundhedsprofessionelle oplært og trænet inden for deres specialer
0


Drømmen om et hospitalsskib

Mercy Ships begyndte med en vision og en drøm. I 1978 havde Don Stephens fra Texas, USA, en vision om skibe, som skulle bringe sundhedspersonale, lægehjælp og udstyr til verdens fattigste mennesker. I dag driver Mercy Ships verdens største privatejede hospitalsskibe og er repræsenteret i 16 lande over hele verden – heriblandt Danmark.

 Mercy Ships drives i dag som en NGO, som har til formål at give folk i nød helbredelse og nyt håb for fremtiden. Dette gøres på basis af det kristne budskab om næstekærlighed. Mercy Ships har været aktiv i Danmark siden midten af 1980’erne. Gennem 1980’erne og 1990’erne besøgte det tidligere hospitalsskib Anastasis flere gange Danmark, og mange tusinde danskere fik derigennem kendskab til organisationen. 

Med indsættelse af den tidligere jernbanefærge Dronning Ingrid som det nye flagskib, Africa Mercy, fik danskerne et særligt forhold til Mercy Ships. I 2009 blev det besluttet at øge aktiviteten i Danmark, og man styrkede den danske organisation med en daglig ledelse og en aktiv bestyrelse. Målet har siden 2010 været at udvikle en aktiv organisation, som kan formidle kendskabet til Mercy Ships, og herigennem skabe interesse i Danmark for at støtte visionen om at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker. 

Mercy Ships i Danmark arbejder aktivt på at sende danskere ud til tjeneste på Africa Mercy og Global Mercy. Danmark kan tilbyde dygtige og dedikerede professionelle fra sundhedssektoren og den maritime verden samt øvrige relevante områder. Ud over bidrag fra privatpersoner inviterer Mercy Ships også virksomheder til CSR-samarbejde. Mercy Ships i Danmark indgår meget gerne i forskellige sammenhænge, hvor formålet er at afhjælpe en del af verdens omfattende behov for livsforvandlende helbredelse af sygdomme.

Verdens største civile hospitalsskibe

Vores arbejde i Afrika

Mercy Ships øger adgangen til sundhedspleje rundt om i verden. Ved at arbejde med kvalificerede lokale og internationale partnere tilbyder Mercy Ships’ programmer global støtte til udviklingslande, der stræber efter at gøre sundhedspleje tilgængelig for alle.

"Jeg vil af hele mit hjerte rose Mercy Ships for at skabe varig positiv forandring i en verden fyldt med elendighed. Mercy Ships er tro mod sin vision om at bringe håb og helbredelse til det afrikanske kontinent. […] Jeg beundrer Mercy Ships' vision og mission og opfordrer alle til - sammen med mig - at støtte op om deres ærefulde arbejde for at gøre verden til et bedre sted."

DEL

Støt indsatsen

Støt indsatsen