Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Om os

Mercy Ships Global er registreret i Schweiz. Danmark er en af 16 nationer i organisationen.

Mercy Ships er en kristen nødhjælpsorganisation. Vi tager udgangspunkt i det kristne budskab om at hjælpe vore medmennesker, som har behov for det. Vi arbejder i verdens fattigste områder.Mercy Ships giver gratis livsforvandlende sundhedsydelser i form af operationer og genoptræning af invalide mennesker. Patienterne bliver nye og stærke ressourcer for deres land.

Et andet kerneområde er uddannelse og træning i alle vores forskellige sundhedsfaglige specialer. Mercy Ships underviser også i bæredygtigt landbrug, da netop kosten har stor betydning for sundhed. Mercy Ships deltager desuden i opbygning af ny lokal infrastruktur.

Vi bringer håb og helbredelse.

  • Gå til:
  • Hjælp til fattige
  • Mercy Ships rolle i Danmark
  • Flåden
  • Toppen

Hjælp til fattige, syge og glemte

Mercy Ships' vision og mission, og det der driver os...

Vi skaffer midler til arbejdet

I 2014 sendte Mercy Ships i Danmark penge til arbejdet, så der blandt andet kunne foretages mere end 150 operationer ombord på Africa Mercy

95% direkte til modtager

For hver 100 kr. der blev indsamlet i Danmark i 2014, brugte Mercy Ships, Danmark ca. 5 kr. til alle udgifter Danmark.
De 95 kroner gik direkte til arbejdet i Afrika.

Vores næste nære mål

Et af vore næste mål er at indsamle 50.000 kr. til varmluftsdyner, som bruges på Africa Mercy i forbindelse med operationer.

Vi vil gerne etablere en crew fond

Et andet mål er at samle kr. 50.000 til en lille fond, som kan støtte udsendelse af besætningsmedlemmer til Africa Mercy

Mercy Ships Danmarks rolle

I Danmark er Mercy Ships rolle 3 forskellige: At indsamle penge til arbejdet på Africa Mercy, at rekruttere frivillige som gerne vil ud på skibet, og at udbrede kendskabet til Mercy Ships’ arbejde

Bestyrelsen sætter rammerne for arbejdet

Jens-Erik Engelbrecht

Bestyrelsesformand

Hans Otto Christensen

Bestyrelsesmedlem

Bestyrelsen for Foreningen Mercy Ships – Danmark, har som væsentligste opgave at lede Foreningen, og sikre at foreningens formål, mission og vision følges.

Alle Bestyrelsens medlemmer vælges efter indstilling på demokratisk vis af en generalforsamling, som er offentlig. I samarbejde med den daglige ledelse, udformes strategier og retningslinjer for administrationen af Foreningens daglige arbejde. Bestyrelsen har desuden det overordnede ansvar for Foreningens økonomi.

Læs om den øvrige bestyrelse her

De faste medarbejdere fokuserer på...

Jens-Erik Engelbrecht

CEO og bestyrelsesformand

Ulla Jarnvig Holst

National Director

Da faste medarbejdere arbejder fuldtids for Mercy Ships i Danmark. Der arbejdes med alle aspekter af Foreningens hovedområder, med særligt fokus på indsamling af midler og gaver til Mercy Ships arbejde i Afrika, samt at udbrede kendskabet til Mercy Ships.

De faste medarbejdere arbejder tæt sammen med Bestyrelsen, og det daglige arbejde understøttes desuden af en række frivillige og engagerede personer, som udfører et uvurderligt arbejde for Mercy Ships.

Læs mere om medarbejderne

De frivillige medarbejdere

Anna Holst Pahus

Rekrutteringschef

Anne Lyster

Mercy Ships Ambassadør

Støtten fra frivillige er til uvurderlig hjælp for arbejdet i Mercy Ships. De frivillige medarbejdere dækker vigtige områder som rekruttering til Africa Mercy, føring af medlemslister, udsendelse af breve, revision, lay-out arbejde til nyhedsbreve, de tager ud og holder foredrag om arbejdet og meget mere.

De frivilliges arbejde udføres normalt ved siden af et andet fuldtidsarbejde, og er ulønnet. En del af de frivillige har selv arbejdet på Mercy Ships skibe, men dette er naturligvis ikke en forudsætning for at være en del af dette team.

Flåden - hvorfor bruge skibe?

Al Mercy Ships arbejde foregår fra og i et skib. Historisk har vi lagt tre skibe op. Nu er et aktivt (Afrika Mercy) og et andet er ved at blive bygget. Et skib er en fantastisk platform for vores arbejde, og rummer alle nødvendige funktioner.