Søg
Close this search box.
Læsetid: 4 min.

Mercy Ships arbejder sammen med mange forskellige virksomheder og organisationer om at bekæmpe fattigdom gennem kirurgiske indsatser. Vores hospitalsskibe fungerer som små landsbyer, og der er mange måder at engagere sig på. Vi modtager økonomisk støtte, varer og tjenester fra vores partnere. Nogle virksomheder vælger at stille personale til rådighed i et par måneder om året, mens andre donerer mad, medicin eller andet nødvendigt udstyr. Der er også dem, der støtter os med større eller mindre økonomiske bidrag.

 
Morten Josefsen

Bliv en del af det livsforvandlende arbejde. Kontakt partnerskabs- og relationsmanager, Morten Josefsen, for at høre mere:

  Tak for din mail! Vi vender tilbage hurtigst muligt (Bemærk: Svar kan lande i din spam-mappe).

  Mercy Ships er en velgørende organisation, der via hospitalsskibe leverer gratis kirurgi til nogle af verdens fattigste områder og bidrager til at opbygge sundhedskapacitet i lavindkomstlande. Ombord på hospitalsskibene arbejder frivillige ildsjæle fra hele verden – herunder Danmark – i et hav af forskellige roller.

  kirurgiske indgreb per feltmission (en feltmission varer typisk 10 måneder)
  0 +
  kirurgiske specialer
  0
  lokale fagfolk trænes og videreuddannes inden for deres specialer hvert år
  0 +
  Patient Djalion

  Kirurgiske indgreb redder liv.

  ms-icon-cercle_meals
  Fattigdomsraten

  56,8% af befolkningen i Sierra Leone lever under fattigdomsgrænsen på 2 dollars om dagen

  Befolkningstal i Sierra Leone

  8,4 millioner

  Læger, sygeplejersker og jordemødre

  1,4 pr. 10.000 indbyggere i landet

  Hvem er den velgørende organisation Mercy Ships?

  Mercy Ships blev grundlagt i 1978 og er en global velgørende organisation baseret på kristne værdier, der anvender hospitalsskibe og rekrutterer frivillige fagfolk til at tilbyde gratis specialiserede kirurgiske behandlinger og medicinske uddannelses- og træningsforløb for at styrke lokale sundhedssystemer i værtslandene, primært i Vestafrika.

  Africa Mercy
  Den tidligere danske storebæltsfærge "Dronning Ingrid"
  Global Mercy
  Verdens største civile hospitalsskib

  Hvorfor hospitalsskibe?

  50 % af verdens befolkning bor tæt på en kyst, og derfor er vores flydende hospitaler den bedste måde at nå og behandle mennesker i nød på.

  Hvor stor er Africa Mercy?

  Africa Mercy – den tidligere storebæltsfærge “Dronning Ingrid” – har et hospitalsareal på 1200 kvadratmeter. Hospitalsskibet er udstyret med 5 operationsstuer og 80 senge til patienterne. Skibet kan have op til 450 frivillige besætningsmedlemmer ombord.

  Hvor stor er Global Mercy ?

  Global Mercy er verdens største civile hospitalskib. Skibet blev bygget som det første flydende hospital for den velgørende organisation Mercy Ships. Skibet har 6 operationsstuer og 199 senge, og kan rumme op til 950 personer, herunder 640 frivillige besætningsmedlemmer.

                   Se med, når danske Kaptajn Milan deler sin historie fra Africa Mercy

  Sammen kan vi gøre en forskel!