Bliv frivillig i udlandet - på et af vores hospitalsskibe
Frivilligt arbejde i udlandet:
Ombord på et skib med frivillige fra hele verden
Har du lyst til at gøre en forskel for andre – og for dig selv? Vores skibe er som globale landsbyer med frivillige fra over 60 forskellige nationer og et stærkt fællesskab. Ombord får du rig mulighed for at udføre et vigtigt og meningsfuldt frivilligt arbejde i Afrika, samtidig med, at du har skibet som din trygge base.
Med en flåde bestående af to skibe kan Mercy Ships give gratis operationer og lægehjælp til endnu flere mennesker i verdens fattigste lande, og der er brug for mange frivillige og ekstra mandskab for at kunne løfte opgaven. Omtrent halvdelen af besætningen ombord er sundhedspersonale, og vi har et hav af øvrige funktioner ombord.
Med netop din erfaring og viden kan du bidrage til at forvandle liv og skabe en bæredygtig udvikling i lavindkomstlande. Vores hospitalsskibe fungerer som små samfund, hvor alle funktioner er vigtige for helheden. Sømand, læge, kok, mekaniker eller barista – uanset din rolle ombord, er det frivillige arbejde en uforglemmelig oplevelse. Du får ikke kun mulighed for at give håb og helbredelse til verdens fattigste, du bliver også en del af et farverigt internationalt og professionelt frivilligt fællesskab.
Som udsendt frivillig med Mercy Ships skal du selv dække udgifter til at rejse til skibene (såsom transport, forsikring og vaccinationer) og udgifter i forbindelse med fritidsaktiviteter (lommepenge til turen). Kost og logi er lige nu gratis ombord på skibene (almindeligvis betaler man en “crew fee” på 400 dollars om måneden, men dette er p.t. på pause).
Leder du efter et meningsfuldt frivilligt arbejde i Afrika? Kontakt os og hør mere
Måske mangler vi netop dig og dine kvalifikationer? Klik her og få et overblik over, hvilke frivillige jobs, der er ledige nu. Inden du påbegynder din ansøgning, anbefaler vi, at du tager kontakt til vores rekrutteringsmanager, Gabriela Færch (via formularen nedenfor, på telefon 93 63 06 14 eller mail gabriela.faerch@mercyships.org), som kan vejlede dig igennem processen og svare på dine spørgsmål.
Vil du med til næste frivilligevent – og høre mere om, hvordan du kan komme med ombord? Vi har både online og fysiske begivenheder. Se oversigten over kommende begivenheder her.
FAQ:
Sproget på skibene er engelsk – derfor skal du være tryg ved at tale engelsk, også som arbejdssprog.
Udsendte frivillige er ombord i kortere eller længere tid – fra få uger til flere år. Længden af opholdet bestemmes af den enkeltes kvalifikationer, muligheder og lyst samt Mercy Ships’ behov.
De fleste funktioner kræver ophold på 2-3 måneder, da det tager tid at komme ind i opgaverne som på enhver anden arbejdsplads. Det gælder dog ikke læger, kirurger og narkosesygeplejersker med meget afgrænsede specialer. Her kan man komme afsted ned til 2-4 uger. Det samme gælder søfolk med stcw-certifikat. Hospitalsskibene er en meget unik international arbejdsplads. Det tager tid at vænne sig til både kolleger, arbejdsgange og ikke mindst den afrikanske kultur blandt patienterne. Et længere ophold vil derfor være mest fordelagtigt.
Bemærk: Crew-gebyret er midlertidigt sat på pause (kost og logi er i øjeblikket gratis).
Som frivillig betaler man et “crew-gebyr” til kost og logi (cirka 700 US dollars/4.500 kr. pr. måned) samt rejseudgifter. De fleste finansierer opholdet med fx egen opsparing, familie og venners støtte, støtte fra kirker og foreninger samt fondsmidler. Det tager ofte et års tid at skaffe finansiering, men det er naturligvis individuelt.
Der er brug for stort set alle kvalifikationer, der har med et hospital og tandbehandling at gøre. Og så selvfølgelig fagfolk, der kan sejle og vedligeholde et skib. Skibet er samtidig bopæl for alle frivillige, derfor er der brug for de samme servicefunktioner, som findes på et hotel. Vi har desuden administration, medieafdeling, fotografer, sikkerhedsfolk, mekanikere osv. Som faglært skal du være færdig med din uddannelse og have erfaring. Søfolk skal have alle de nødvendige certifikater.
En sygeplejerske skal minimum have 2 års erfaring inden for relevante specialer: Mave-tarm kirurgi, neurokirurgi, ortopædkirurgi, plastikkirurgi, øjenkirurgi, øre-næse-hals eller pædiatri. Alle kirurger er speciallægeuddannet.
– Du må max være 79 år som udsendt frivillig, og du skal minimum være fyldt 18 år.
– Du skal være indstillet på, at du kommer til at bo tæt sammen med andre frivillige fra over 60 nationer. På Africa Mercy kan der være cirka 470 besætningsmedlemmer og på Global Mercy cirka 640.
– Det er en fordel at være i god form. Der er mange trapper, der kan være fysisk krævende opgaver og det kan være meget varmt i Afrika.
Der er mange måder at støtte vores arbejde med at bringe livsforvandlende kirurgi på ud over at rejse ud som frivillig på vores skibe. Du kan for eksempel støtte vores arbejde økonomisk her eller du kan blive frivillig på vores kontor i Danmark. Vi sætter enormt stor pris på al den hjælp og støtte, vi kan få, det betyder nemlig, at vi kan hjælpe endnu flere mennesker i nød. Af hjertet tak.
Nedenfor kan du se kontaktoplysningerne på vores rekrutteringsmanager, Gabriela Færch, som kan hjælpe dig videre.
Vil du vide mere om at være frivillig ombord?
Udfyld formularen nedenfor, så kontakter Mercy Ships Danmarks rekrutteringsmanager, Gabriela Færch, dig. Du er også velkommen til at ringe til Gabriela på:
93 63 06 14
For fagspecifikke spørgsmål kan du kontakte Anna Holst eller Milan Falsing, som er præsenteret nedenfor.
Sygeplejerske Anna Marie Holst Pahus
Anna kan svare på spørgsmål vedrørende alt sundhedsfagligt samt ikke-tekniske funktioner. Hun kan kontaktes på telefon: +45 28136975 eller på e-mailadressen: anna.pahus@mercyships.org. Husk at lægge dit telefonnummer, så Anna kan ringe dig op. En samtale er ofte mere afklarende end en lang korrespondance.
Overstyrmand Milan Falsing
Milan kan svare på spørgsmål vedrørende den maritime del af arbejdet samt alle tekniske støttefunktioner og sikkerhed. Han kontaktes lettere på mailen: milo.falsing@mercyships.org end på telefonen: +45 28303122. Husk at lægge dit telefonnummer, så Milan kan ringe dig op.
Læs mere om at søge støtte til dit ophold her.