Søg
Close this search box.
Læsetid: 4 min.

Flåden
– og hvorfor vi bruger skibe

På vores mission benytter vi os af to topmoderne hospitalsskibe: Det nybyggede Global Mercy™ og den tidligere storebæltsfærge Africa Mercy ®.

Siden 1978 har Mercy Ships bragt hjælp til nødlidende ved hjælp af flydende hospitaler. Frivillige fra over 60 nationer har stillet deres professionelle færdigheder til rådighed for at imødekomme et hav af behov og gøre en vedvarende forskel.

Den tidligere storebæltsfærge og det nybyggede hospitalsskib

Mercy Ships benytter sig i dag af hospitalsskibene Global Mercy og den tidligere danske og folkekære storebæltsfærge, Dronning Ingrid, der i dag går under navnet Africa Mercy. Ombord bringer en multinational frivillig besætning lægehjælp i verdensklasse og langtidsvirkende, bæredygtig udvikling til nogle af verdens fattigste lande. Teams og projekter på land supplerer skibenes arbejde.  

Gennem tiderne har Mercy Ships haft fem skibe i drift. De tre ældste er nu udfasede, og vi arbejder i dag ud fra Africa Mercy, som har større kapacitet end de tre udfasede skibe tilsammen, samt det nyeste og allerstørste skib, Global Mercy. Sidstnævnte er verdens største civile hospitalsskib, og tilsammen udgør den tidligere storebæltsfærge Africa Mercy og det nybyggede Global Mercy verdens største civile hospitalsflåde. Med to skibe kan Mercy Ships give gratis operationer og lægehjælp til endnu flere mennesker i verdens fattigste lande.  

Nuværende flåde: Verdens største civile hospitalsflåde

Skibe, der er lagt op

Hvorfor hospitalsskibe?

At bruge et skib giver mange fordele. Dels kan vi være tæt på dem, vi skal hjælpe, da over halvdelen af verdens befolkning bor i nærheden er en kyst, dels er det et sikkert og godt sted at være for både patienter og vores frivillige. Vi arbejder ofte i lande, hvor vi skal være særligt opmærksomme på sikkerheden. På et skib er det nemt at justere vores faciliteter, så de passer til de opgaver, vi skal løse lokalt. Uddannelse og træning skal naturligvis passe til de muligheder, der er i de enkelte lande. De behandlinger, Mercy Ships tilbyder, skal både være reproducerbare lokalt og leve op til FN’s (WHO’s) forskrifter. Skibe giver en fleksibilitet og mulighed for at hjælpe flere af de mange nationer, som så desperat behøver vores hjælp. 

Effektivitet

På skibet er alt under ét tag. Takket være den geografiske nærhed kan konsultationer inden for de forskellige specialiserede tjenester udføres hurtigt og nemt. Takket være mange års erfaring er vores system så godt udviklet, at vi kan hjælpe så mange patienter som muligt.

Stabilitet

I Afrika er strømafbrydelser eller mangel på rindende vand store udfordringer for hospitaler. Skibenes selvstændighed garanterer os rent vand, pålideligt teknisk udstyr og strømforsyning til enhver tid. Således er der ingen risiko for strømsvigt midt i en operation!

Mobilitet

Skibe er i stand til at flytte sig og kan derfor anløbe havne, hvor behovene er størst. Vores sundhedsindsats begrænses derfor ikke til et enkelt land.

Sikkerhed

Et skib som base og hjem giver den størst mulige sikkerhed for vores frivillige medarbejdere. I tilfælde af en politisk krise eller en epidemi kan skibet til enhver tid sejle væk.

Fællesskab

At bo sammen ombord på vores skibe giver vores besætning sikkerhed og fællesskab. Vores frivillige kan mødes og samles, tage sig tid til at dele deres oplevelser og sammen bearbejde de mange indtryk og dét indimellem at være vidne til svære livsvilkår og lidelse blandt mennesker. Det fælles formål forener os og skaber fællesskab.

Red liv - giv en gave.

Mark a difference in Africa together