Søg
Close this search box.
Læsetid: 3 min.

Træd ind i livet på et hospitalsskib:
Mercy Ships Danmark og KOMPAS Hotel Aalborg slår dørene op for en inspirerende aften

Den 25. oktober inviteres nordjyder og andre interesserede ind i hospitalsskibenes forunderlige verden. Kom og hør om livet til søs langs Afrikas kyst, om det enestående fællesskab ombord og den livsforandrende forskel, du kan være med til at gøre for nogle af verdens allermindst privilegerede mennesker, når Mercy Ships Danmark præsenterer deres inspirerende velgørende arbejde med KOMPAS Hotel Aalborg som vært i deres smukke rammer tæt på vandet. 

Mange nordjyder nærer en dyb kærlighed til havet. Alligevel har kun få, i forhold til resten af landet, oplevet livet som frivillig på de dybblå bølger ombord på et af den velgørende organisation Mercy Ships’ hospitalsskibe. 

Men onsdag den 25. oktober fra kl. 19:30 til 21:30 er alle inviteret med ombord til en verden af håb og helbredelse, når KOMPAS Hotel i hjertet af Aalborg og Mercy Ships Danmark åbner dørene for en aften i hospitalsskibenes tegn.

Ligesom vores stolte danske historie med hospitalsskibet Jutlandia har det ene af organisationens to skibe danske rødder. Africa Mercy, som skibet nu hedder, sejlede tidligere som Storebæltsfærgen Dronning Ingrid, før hun blev købt af Mercy Ships og ombygget til det hospitalsskib, som siden 2007 har reddet og forvandlet tusindvis af menneskeliv.

Mercy Ships Danmarks generalsekretær, Vibeke Hauge Førrisdahl, vil på dagen byde velkommen til organisationens arbejde og dele inspirerende historier om mennesker, der i årevis har ventet på kirurgisk hjælp, og om det håb, som er blevet tændt i deres øjne, når de går op ad landgangsbroen. Du vil også kunne høre mere om flåden af hospitalsskibe, som betjenes af frivillige fra hele verden, der arbejder i forskellige funktioner og giver kirurgisk hjælp til nogle af verdens fattigste mennesker med næstekærligheden som deres kompas. 

KOMPAS Hotel Aalborg sørger for god forplejning i løbet af aftenen, og i pauserne kan man stifte bekendtskab med flere af organisationens ansatte og frivillige og stille alle de spørgsmål, man måtte have – for eksempel til organisationens værdier og hjertesager, livet ombord eller hvordan man selv kan komme ud på skibene som frivillig.

Ligesom Mercy Ships er KOMPAS Hotel Aalborg funderet på kristne værdier. KOMPAS Hotel Aalborg er Aalborgs gamle sømandshjem, som i dag fungerer som et topmoderne hotel. Hotellet er 100% non-profit, hvilket betyder, at al overskuddet går til velgørende formål inden for det maritime miljø. 

Tilmelding til aftenen skal ske til eventkoordinator Frederik Rasmussen på frederik.rasmussen@mercyships.org. Du kan læse mere om KOMPAS Hotel Aalborg på www.kompashotel.dk.

Læs også