Søg
Close this search box.
Læsetid: 3 min.

Partnerskab mellem Missionpharma og Mercy Ships Danmark: Sammen for Afrikas sundhed

Hver eneste dag dør mennesker af sygdomme, der kan behandles. Særligt slemt står det til på det afrikanske kontinent, hvor manglen på sundhedsydelser er massiv. Missionpharma og Mercy Ships Danmark indgår partnerskab for at forbedre sundheden i Afrika.  

En af verdens førende distributører af medicin og medicinsk udstyr til det afrikanske kontinent, Missionpharma, og Mercy Ships har indgået et partnerskab, som yderligere styrker Mercy Ships’ muligheder for at hjælpe mennesker med behov for lægehjælp. 

Begge har som hjertesag at forbedre sundhedsbilledet i Afrika – et kontinent, hvor manglen på og adgangen til sundhedsydelser, lægefagligt personale og medicin er enorm.  

Derfor er det ifølge generalsekretær for Mercy Ships Danmark, Vibeke Hauge Førrisdahl, både oplagt og fantastisk, at Missionpharma har valgt at give opbakning til Mercy Ships gennem donation af 50.000 kroner – et beløb som svarer til 32 livsforandrende operationer allerede første år: 

“Vi er dybt taknemmelige over at have fået Missionpharma med ombord. For os er det vigtigt at indgå partnerskab med virksomheder, der ligesom Mercy Ships, har et indgående kendskab til sundhedsudfordringerne i Afrika. Mercy Ships’ screeningshold møder rundt om i Afrika helt almindelige, men syge mennesker. Mange af dem lever i smerte, frygt, skam eller er blevet udstødt af deres lokalsamfund. De har en sygdom eller lidelse som kunne være blevet afværget, hvis bare der var læger eller de havde råd eller mulighed for at komme frem til hjælpen.”

”Med Missionpharmas donation vil vi kunne hjælpe flere af disse mennesker med behov for hjælp. Det gælder for eksempel børn med læbe-ganespalter, der på grund af en operation får helt nye chancer i livet. Missionpharmas hjælp vil også blive brugt til at opbygge bedre adgang til kirurgisk hjælp ved at træne og uddanne flere fra sundhedssektoren.” 

Også Christian Overgaard, CEO for Missionpharma, ser store muligheder i partnerskabet. 

“Mercy Ships’ meningsfyldte målsætning er helt i tråd med Missionpharmas fokus på at forbedre sundheden i Afrika, hvor  en stor del af vores produkter og ydelser går til. Der er derfor en naturlig synergi i partnerskabet,” fortæller han og tilføjer: 

“Desuden er vi sammen med til at styre i den rigtige retning i forhold til FN’s verdensmål. Missionpharma bidrager primært til verdensmål 3, 8 og 13 om henholdsvis “sundhed og trivsel”, “anstændige jobs og økonomisk vækst” samt “klimaindsats”. Vi benytter aktivt verdensmålene til at gøre status på året og sætte nye og ambitiøse mål for det kommende år. “Sundhed og trivsel” er klart det verdensmål, vi bidrager mest til, og netop vores partnerskab med Mercy Ships er en direkte og målbar aktivitet til at fremme sundheden i Afrika.” 

“I Missionpharma har vi sat os grundigt ind i Mercy Ships’ virke, og håbet fra vores side er et mangeårigt samarbejde, hvor vi forhåbentlig yderligere kan styrke sponsorstøtten og andre relevante interaktioner med organisations ildsjæle!” 

Ønsker du som virksomhed at høre mere om partnerskabsmulighederne kan du kontakte generalsekretær Vibeke Hauge Førrisdahl på 20 65 79 43 eller læse mere her. 

Om Missionpharma: 

Missionpharma blev grundlagt i 1975 og er i dag en af verdens førende distributører af medicin og medicinsk udstyr til blandt andet sundhedsministerier på det afrikanske kontinent samt til internationale udviklingsorganisationer og donorer, herunder FN. Gennem implementering af komplekse sundhedsprojekter, og i tæt samarbejde med lokale interessenter, ønsker virksomheden at styrke det globale sundhedsbillede med særlig fokus på det afrikanske kontinent. Missionpharma beskæftiger cirka 60 medarbejdere i Danmark og 150 medarbejdere globalt. Siden 2012 har Missionpharma været en del af den større franske koncern, CFAO, som nu er ejet af det japanske børsnoterede Toyota Tsusho Corporation. 

Læs også