Søg
Close this search box.
Læsetid: 5 min.

Mercy Ships bygger nyt hospitalsskib sammen med MSC Foundation og MSC Group


Pressemeddelelse: Det nye specialbyggede hospitalsskib vil udvide Mercy Ships’ muligheder for at udføre livsforvandlende operationer, tilbyde anæstesipleje og give kirurgisk uddannelse til fremtidige generationer af sundhedspersonale i Subsaharisk Afrika.

Den 8. april underskrev formanden for MSC Group og MSC Foundation, kaptajn Gianluigi Aponte, Diego Aponte, præsident for MSC Group og medlem af MSC Foundations bestyrelse, samt grundlæggeren af Mercy Ships, Don Stephens, en aftale om at iværksætte dette nye projekt. En generøs donation fra MSC Foundation afspejler det visionære lederskabs engagement i at støtte adgangen til nødvendig sundhedspleje for kommende generationer.

”Jeg tilbragte en del af min barndom og mine tidlige år inden for søfarten ved Afrikas Horn, og det er en region, der ligger mig meget på sinde. Jeg oplevede på nært hold de udfordringer, som mange lokale samfund står over for, og dette formede min overbevisning om, at forbedret adgang til sundhedspleje ville have en reel og varig indvirkning på dem. Det har været utroligt glædeligt at arbejde sammen med Don og give denne vigtige støtte gennem hans unikke organisation, Mercy Ships. Vores partnerskab har allerede ført til ekstraordinære resultater, og nu er vi i færd med at udvide deres flåde. Jeg ser virkelig frem til at se det nye skib stævne ud for at hjælpe flere samfund i Afrika,” sagde kaptajn Aponte, grundlægger af MSC Group.

Patient Umu
© Mercy Ships

Siden Mercy Ships blev grundlagt i 1978 har organisationen leveret over 117.000 livsforvandlende specialiserede kirurgiske indgreb. Disse operationer inkluderer kæbe- og ansigtskirurgi, rekonstruktiv plastikkirurgi for alvorlige brandskader, korrektion af ortopædiske lidelser hos børn, operation af læbe- og ganespalte og tandpleje. Velgørenhedsorganisationen Mercy Ships arbejder desuden for at forbedre kapaciteten hos lokale sundheds- og sygeplejesystemer gennem kirurgisk uddannelse, træning og fortalerarbejde. Mercy Ships har leveret uddannelse til over 54.300 lokale fagfolk inden for deres professioner.

Ved at tilføje et nyt specialbygget hospitalsskib til flåden, designet efter samme specifikationer som hospitalsskibet Global Mercy™ og med særligt fokus på uddannelsesfaciliteter, vil Mercy Ships styrke sin kapacitet for samarbejde med værtsnationer i uddannelsen af lokalt sundhedspersonale.

Der er et akut behov for at fremskynde adgangen til kirurgisk pleje og uddannelse i Subsaharisk Afrika. Ved den seneste konference for West African College of Surgeons (WACS) i Freetown påpegede vicepræsident Mohamed Juldeh Jalloh fra Sierra Leone, at landet fortsat står over for et uopfyldt kirurgisk behov på 91 %. Han anerkendte de fremskridt, der er opnået, og opfordrede til forøget samarbejde for at imødegå manglen på kirurgiske indgreb.

Story of Hamadou
Hamadou og hans mor - inden Hamadou fik sin livsforvandlende operation hos Mercy Ships.Don Stephens, grundlægger af Mercy Ships, bekræftede organisationens vision om at yde sikker kirurgisk pleje og uddannelse til afrikanske nationer. “Investeringen fra mennesker over hele verden i en flåde af hospitalsskibe vil blive styrket gennem vores nye, specialbyggede skib. Mercy Ships’ mission om at bringe håb og helbredelse er kun mulig gennem vores partnere og frivilliges generøsitet samt Guds forsyn. Jeg er dybt taknemmelig for MSC’s støtte.”

Driften af hospitalsskibe kræver transport af store mængder nødvendige forsyninger over oceaner og have for løbende at understøtte kirurgiske indgreb og uddannelsesaktiviteter. MSC og Mercy Ships har været partnere siden 2011, og MSC Group sikrer logistisk støtte og levering af containere med forsyninger til alle havne, hvor der ydes bistand. Infrastruktur- og logistiksupporten, som de afrikanske teams leverer, inkluderer MSC’s lokale skibsagenturer samt MSC- og TiL-terminalers lasthåndtering, og MSC- og MEDLOG-logistik, der omfatter opbevaring og interne transporttjenester. Derudover har MSC leveret omfattende teknisk rådgivning i forberedelsen af det nye skib, for at udvikle et design, der vil forbedre effektiviteten for organisationen.

Det nye skib vil have plads til cirka 600 besætningsmedlemmer og frivillige ombord. Hospitalet vil være placeret på to dæk og dække 7.000 kvadratmeter, inklusiv seks operationsstuer, et fuldt udstyret laboratorium og topmoderne uddannelsesfaciliteter som et simulationslaboratorium. Dette vil gøre det muligt for Mercy Ships at styrke lokale kirurgiske systemer under deres tid i værtsnationens havn, som typisk varer 10 måneder.

Gert van de Weerdhof, administrerende direktør for Mercy Ships, siger: “Dette nye hospitalsskib vil have avanceret udstyr til at støtte de nationer, vi er til stede i. Skibet og dets fremtidige besætning vil gøre det muligt for os at imødekomme kirurgiske behov, samtidig med at vi støtter værtsnationer i udviklingen af deres sundhedssystemer sammen med den næste generation af medicinske fagfolk.”

Diego Aponte, præsident for MSC Group og medlem af bestyrelsen for MSC Foundation, udtalte: “Jeg har altid haft en passion for Afrika, og jeg blev rørt af det ekstraordinære og fine ved Dons initiativ, da det først blev præsenteret, hvilket gav mig et ønske om at involvere mig på en meningsfuld måde. Mercy Ships yder håndgribelig og konkret støtte til tusindvis af familier over hele regionen, og med MSC Groups store tilstedeværelse dér har vi en forpligtelse til at give tilbage til de lokale samfund. Dette skib er endnu en milepæl i vores vision om at støtte det afrikanske kontinent mod en sandt blomstrende og bæredygtig fremtid.”

Daniela Picco, administrerende direktør for MSC Foundation, sagde: “Vi er enormt stolte af vores støtte til Mercy Ships gennem bidrag og in-kind donationer og de livsændrende effekter, som deres gratis tjenester og uddannelse har haft på 18.000 medicinske fagfolk og samfundsledere, og 30.300 patienter i alle aldre gennem 33.200 operationer siden 2011.”
“Da drøftelsen begyndte med Mercy Ships’ grundlægger Don Stephens om at bygge et nyt skib sammen, var jeg glad for at kunne støtte dette banebrydende projekt og ledsage Mercy Ships ind i de kommende årtier.”

OM MSC FOUNDATION
MSC Foundation har hovedkontor i Genève, Schweiz, og er den filantropiske enhed inden for MSC Group. Fonden er grundlagt af Aponte-familien i 2018 og støtter formål inden for miljøbeskyttelse, fællesskabsstøtte, uddannelse og katastrofehjælp. Dens mission er at anvende MSC’s globale rækkevidde og viden om havet til at tage skridt, der bidrager til at beskytte og værne om den blå planet og dens mennesker. For mere information, besøg: www.mscfoundation.org og følg MSC Foundation på LinkedIn, Facebook og Instagram.

OM MSC MEDITERRANEAN SHIPPING COMPANY
MSC Mediterranean Shipping Company, med hovedkontor i Genève, Schweiz, er en verdensleder inden for transport og logistik, privat ejet og grundlagt i 1970 af Gianluigi Aponte. Som et af verdens førende containerrederier har MSC 675 kontorer i 155 lande og beskæftiger næsten 200.000 mennesker i MSC Group. Med adgang til et integreret netværk af vej-, jernbane-, luft- og søtransportressourcer, der strækker sig over hele kloden, er virksomheden stolt af at levere global service med lokal indsigt. MSC’s rederilinje sejler på mere end 300 handelsruter, anløber 520 havne og har som mål at nå nettonul i CO2-udledning inden 2050. For mere information, besøg: www.msc.com/sustainability

Læs også

Gør en forskel i Afrika